Ο Αθλητικός Σύλλογος Παιανίας Κτησιφών ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό να αναπτύξει σε οργανωμένο επίπεδο την εκμάθηση των αθλημάτων της Καλαθοσφαίρισης και της Πετοσφαίρισης (Basket και Volley αντίστοιχα) καθώς και να προωθήσει τους αθλητές του σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα.

Από την ίδρυσή του έως και σήμερα ο σύλλογος δραστηριοποιείται στα ομαδικά αθλήματα του Basket και του Volley και από το 2007 σε μία προσπάθεια αναβάθμισής του ενσωμάτωσε στις δραστηριότητες του και το άθλημα του Tae kwon do με μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή αθλουμένων.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Σύλλογος δημιουργεί νέο τμήμα Στίβου με έδρα το Στάδιο Κλειστού Στίβου Παιανίας και εντάσσεται σαν ενεργό σωματείο μέλος στην ομοσπονδία του Στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Επίσης, δημιουργεί δύο νέα τμήματα Ολυμπιακών αθλημάτων, ένα τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής και ένα τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής καθώς και την ίδρυση τμήματος σκακιού (από το 2010).

Μετά από 30 χρόνια αθλητικής δράσης ο Σύλλογος έχει να επιδείξει ως κορυφαίες διακρίσεις του, την συμμετοχή της ανδρικής ομάδας Volley στην A1 Εθνική Κατηγορία ( 1993 – 2000 ) αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κύπελο ( 1997 ), καθώς και την συμμετοχή της Γυναικείας Ομάδας Volley στην A1 Εθνική Κατηγορία από το 2004 έως 2008.

Επίσης, ανάμεσα στις διακρίσεις του Συλλόγου συγκαταλέγονται και Πανελλήνιες νίκες - 2η και 3η - στις κατηγορίες Volley εφήβων ( 1993 ) και παίδων ( 1992 ).

Με έδρα του το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παιανίας (τέρμα Αγίας Τριάδος), χωρητικότητας 500 θέσεων, ο Α.Σ.Π. ΚΤΗΣΙΦΩΝ προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια μοναδικές αθλητικές στιγμές στους αθλητές και τους φιλάθλους του, αλλά και ένα πολύτιμο κοινωνικό έργο.

Στόχος της Διοίκησης του Συλλόγου είναι να εμφυσήσει στους νέους της περιοχής μας το πνεύμα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της πειθαρχίας και του ευ αγωνίζεσθαι, να οργανώσει και να αναπτύξει όσο καλύτερα γίνεται όλα τα τμήματά του, να αναπτύξει νέες δράσεις και προγράμματα για όλες τις ηλικίες, να βελτιώσει την επικοινωνία με τους γονείς και τους υπόλοιπους φορείς της τοπικής κοινωνίας και να προβάλλει το έργο του. Κατά την ίδρυση του, ο Α.Σ.Π. ΚΤΗΣΙΦΩΝ διοικείτο από εννιαμελές Δ.Σ. το οποίο απαρτιζόταν από τους κάτωθι:
Πρόεδρος: Δερμούσης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Κατσιμίχας Ελευθέριος
Γενικός Γραμματέας: Δάβαρης Πέτρος
Ταμίας: Αλεξίου Κωνσταντίνος
Μέλη: Γεωργάκης Νικόλαος, Γιαννακόπουλος Θεόδωρος, Παπαγεωργίου Ιωάννης, Παπαμιχάλη Ελευθερία, Χούντας Γεώργιος

Σχετικά με εμάς

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παιανίας Κτησιφών ιδρύθηκε το 1982 με σκοπό να αναπτύξει σε οργανωμένο επίπεδο την εκμάθηση των αθλημάτων της Καλαθοσφαίρισης και της Πετοσφαίρισης (Basket και Volley αντίστοιχα) καθώς και να προωθήσει τους αθλητές του σε όλα τα αγωνιστικά επίπεδα. Με έδρα του το Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Παιανίας (τέρμα Αγίας Τριάδος), χωρητικότητας 500 θέσεων, ο Α.Σ.Π. ΚΤΗΣΙΦΩΝ προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια μοναδικές αθλητικές στιγμές στους αθλητές και τους φιλάθλους του, αλλά και ένα πολύτιμο κοινωνικό έργο.